25 ezer forintos tartozás miatt szúrta mellbe hitelezőjét egy szír férfi Budapesten

Vádat emeltek egy többszörösen büntetett szír férfi ellen, aki 25 ezer forintos tartozás miatt szúrta mellbe szintén szír hitelezőjét - tudatta a Fővárosi Főügyészség közleményben szerdán.

A vádirat szerint a szír férfi 2022. február 10-én a Keleti pályaudvarnál kölcsön kért 25 ezer forintot egy másik szírtől azzal, hogy még aznap visszaadja, majd egy XIV. kerületi benzinkútnál találkoztak, azonban nem akarta megadni tartozását.

A sértett próbálta megakadályozni, hogy fizetés nélkül elhajtson, erre a vádlott egy éles eszközzel mellkason szúrta. A vádlott nőismerőse ezután hátulról lefogta a sértettet, akit a férfi még többször megszúrt. Ezután a két vádlott egy taxihoz ment, hogy elhagyja a helyszínt. A sértett a gépkocsi elé állt, és a szélvédőn keresztül megmutatta sérüléseit a járműben ülőknek, így a taxis is látta vérző sérüléseit, ennek ellenére nem nyújtott segítséget, inkább elhajtott. A sértettet egy ismerőse vitte kórházba.

A sértett könnyebb sérüléseket szenvedett, azonban a támadás eszközére és erejére, valamint a sérülések helyére tekintettel fennállt az életveszély reális lehetősége.

A Fővárosi Főügyészség a szurkálót és társát életveszélyt okozó testi sértés kísérletével vádolta meg, a nőt bűnsegédként, továbbá a taxist segítségnyújtás elmulasztásával.

A főügyészség a támadóval és társával szemben fegyházat, illetve börtönt, a taxisofőrrel szemben pedig próbaidőre felfüggesztett fogházat indítványozott vádiratában - közölték.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !