Zacher Gábor szerint orvosi szinten legalizálni kell a marihuánát

Múlt héten megszavazta a marihuána legalizációját a német parlament: április 1-jétől a felnőttek számára engedélyezik a termesztést és bizonyos mennyiségek személyes használatra történő birtoklását. Ennek apropóján beszélt az RTL Reggeli című műsorában a fű legalizálásának hazai lehetőségeiről Zacher Gábor toxikológus.

Mint mondta: Magyarország messze van egy német típusú szabályozástól, pedig valamilyen enyhítésre szükség lenne. Zacher szerint első sorban első lépésként orvosi szinten kellene legalizálni a marihuánát, második lépésként pedig a szer dekriminalizálását kellene elérni, ugyanis Magyarországon az évi nyolcezer kábítószeres ügynek a fele ezzel kapcsolatos.

Megfelelő indikációban jól használható, nem azt jelenti, hogy mindenre jó – mondta a 24.hu szerint Zacher a szerhasználatról.

Azt is kijelentette, hogy a kapudrogelméletet el kell felejteni. Senki sem lesz drogfüggő egyszeri kipróbálástól, ha azt megfelelő körülmények között teszi.

Zacher szerint komolyabb probléma, hogy egyre fiatalabbak nyúlnak veszélyes szerekhez például a kristályhoz, valamint egyre magasabb az öngyilkosok száma a kiskorúak körében.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !