Szándékosan elütötte élettársát egy ittas nő Miskolcon, gyilkossági kísérlet miatt kell felelnie

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy nő ellen emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt. Az elkövető közös italozás után összeveszett élettársával, elvitte annak autóját és amikor a férfi az utcán meg akarta állítani, őt szándékosan elütötte.

A vádirat szerint a vádlott élettársi kapcsolatban élt a sértett férfival, azonban italozó életmódjuk miatt gyakoriak voltak a konfliktusok. Délután miskolci lakásukban mindketten alkoholt fogyasztottak, féltékenység miatt szóváltásba kerültek, mire a vádlott az esti órákban távozott a lakásból. A nő annak ellenére, hogy járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt beült az élettársa autójába, elindult, majd a házuktól távolabb megfordult és ittassága miatt majdnem nekiütközött egy kerítésnek, ami miatt az ingatlan tulajdonosa rászólt, hogy szálljon ki az autóból, mert így nem vezethet.

A vádlott nem szállt ki, hanem nagy sebességgel elhajtott a helyszínről. Amikor az élettársa észlelte, hogy a nő elvitte a gépkocsiját, kiszaladt az utcára és az irányába közlekedő vádlottat karjaival integetve próbálta megállítani. A nő látta az úttest közepén álló élettársát, azonban lassítás nélkül 40-50 km/h sebességgel őt szándékosan elütötte, majd megállás nélkül továbbment, a közeli útkereszteződésben belehajtott egy vízelvezető árokba, ezután gyalogosan távozott.

A férfi a baleset következtében felrepült a gépjármű motorháztetejére, betörte a szélvédőt és az út melletti járdára hanyatt esett. Közvetetten életveszélyes állapotba került, a halálos eredmény elmaradása lényegében a szerencsének volt köszönhető.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést, végleges hatállyal közúti járművezetéstől eltiltást, valamint közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a feltételes szabadságra nem bocsátható.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !