Súlyosításért fellebbezett az ügyészség a fiatalkorú lány halálát eredményező közlekedési baleset ügyében

A Szekszárdi Járási Ügyészség vádirata alapján a Szekszárdi Járásbíróság halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 3 év fogházbüntetésre és végleges hatályú közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a fiatal felnőtt férfit, aki 2021 nyarán egy 17 éves lány halálát eredményező közlekedési balesetet okozott Szekszárd közelében. Az ügyészség súlyosításért fellebbezett. 

A vádirati tényállás szerint a férfi 2021 júniusában a megengedettet meghaladó sebességgel közlekedett személygépkocsijával Várdomb és Szekszárd között. Az elkövető egy kettős, un. „s” útkanyarulatban a sebessége miatt lesodródott az úttestről és egy betonhídnak csapódott. A balesetben egy 17 éves lány a helyszínen életét vesztette, másik két utas súlyosan, egy pedig könnyebben sérült.

Az ügyészség az előkészítő ülésen a vádlott beismerése esetére 4 év fogházbüntetés és végleges hatályú közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A vádlott a vádirattal egyezően beismerte a bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a járásbíróság – az ügyészi indítvánnyal egyező járművezetéstől eltiltás mellett – 3 év fogházbüntetésre ítélte.

Az ügyészség álláspontja szerint a vádlottnak a balesetet közvetlenül megelőzően tanúsított kirívó közlekedési magatartására, az általa megvalósított többszörös, kiemelt tárgyi súlyú KRESZ-szabályszegésekre, valamint a közlekedési előéletére figyelemmel a járásbíróság által kiszabott tartamú szabadságvesztés nem elegendő a büntetési célok eléréséhez.

A járási ügyészség emiatt az ítélettel szemben, hosszabb tartamú fogházbüntetés kiszabása érdekében fellebbezést jelentett be. A vádlott és védője a büntetések enyhítéséért fellebbeztek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !