Összejátszott a jegyző az anyakönyvvezetővel az önkormányzati választások lebonyolítása után járó jutalmak elosztásában

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság befejezte a nyomozást azzal a jegyzővel és anyakönyvvezetővel szemben, akik a megalapozott gyanú szerint összejátszottak az önkormányzati választások lebonyolítása után járó jutalmak elosztásában.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztálya nyomozást folytatott vesztegetés, valamint vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt két nővel szemben.

Az egyik zalai önkormányzat jegyzője abban állapodott meg az anyakönyvvezetővel még 2022 tavaszán, hogy magasabb jutalomban fogja részesíteni a dolgozót az önkormányzati választások lebonyolítása során elvégzett munkájáért. A beosztottnak az összeg nagy részét vissza kellett utalnia a főnöke részére, mivel arra a jegyző tartott igényt.

A 45 éves nőt vesztegetés elfogadása bűntett, alkalmazottját pedig vesztegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a rendőrök. A jegyző részletes beismerő vallomást tett és megtérítette az önkormányzatnak okozott anyagi kárt. Az anyakönyvvezető azt mondta a nyomozóknak, hogy felettese utasításait követve járt el.

A Gazdaságvédelmi Alosztály munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat továbbították az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !