Nem tudott belenyugodni a szakításba, hónapokig követte és megfigyelte volt barátnőjét egy magyar rendőr

A nyomozó ügyészség zaklatás és hivatali, valamint szolgálati visszaélés bűntette miatt nyomoz a férfi ellen és sikeresen indítványozta a távoltartás elrendelését. A férfi rendszeresen, közel egy éven keresztül háborgatta volt barátnőjét.

A rendelkezésre álló adatok szerint a harmincas évei elején járó rendőrtiszt 2022 decemberében megismerkedett az akkor 23 éves nővel, aki alig négy hónap elteltével kezdeményezte a párkapcsolatuk befejezését. A megalapozott gyanú szerint a szakítást követően azért, hogy a megszakadt kapcsolatot a rendőr helyreállítsa, a sértett akarata és többszöri kifejezett kérése ellenére a nő magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozott és rendszeresen, közel egy éven keresztül háborgatta.

Miután a fiatal nő közölte volt párjával, hogy véglegesen lezárta a vele való kapcsolatát, a férfi többször megjelent a sértett lakóhelyén, munkahelyén, valamint apróbb ajándékokat vitt neki, és olyan is előfordult, hogy órákig a helyszínen maradt, vagy szolgálati autóval ott indokolatlanul várakozott. Mindeközben felvette a kapcsolatot a nő családtagjaival, barátaival is annak érdekében, hogy közreműködjenek a párkapcsolat helyreállításában.

A férfi telefonon is rendszeresen kereste a nővel a kapcsolatot, több szöveges üzenetet is küldött telefonjára és munkahelyi email címére, továbbá kézzel írt leveleket is elhelyezett a postaládájában és autójának szélvédőjén, amelyekben az iránta tanúsított érzéseit írta le.

A rendőr egy idő után figyelte volt barátnőjét, autóval követte – akár hosszabb, vidéki útra is – még a rendőrkapitányságra is, amikor a sértett feljelentést tett ellene.

Mindezeken túlmenően a férfi a rendőrségi nyilvántartásba is többször jogosulatlanul betekintett, és a volt barátnő kontrollálása érdekében információkat szerzett a sértettről, annak rokonairól, valamint az autójáról, amelynek útvonalát is ellenőrizni akarta.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrt, majd távoltartás négy hónapra történő elrendelését indítványozta azzal, hogy a bíróság magatartási szabályként írja elő, hogy a nővel semmilyen módon ne lépjen kapcsolatba, illetve tőle tartsa távol magát és különösen ne jelenjen meg a sértett lakóhelyén, munkahelyén és az általa is ismert olyan helyeken, amit a nő rendszeresen látogat.

A bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően elrendelte a kényszerintézkedést, amely végzés időközben – a gyanúsított és védője fellebbezése ellenére – véglegessé vált.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !