Nem kapott pénzt a kéregető férfi, ezért kirabolta a járókelőt

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Miskolci Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint Miskolc belvárosában egy gyalogosan közlekedő férfi után ment, leszólította és kéregetni kezdett tőle. Mivel nem járt sikerrel, a sértettet ököllel arcon ütötte és a pénze átadását követelte tőle. A bántalmazás hatására a férfi elővette pénztárcáját és az abban lévő 15 000 forintot átadta a terheltnek, aki a tárca átkutatása után a telefonja átadására is felszólította a sértettet, miközben megfenyegette, hogy újból bántalmazni fogja. A sértett készülékét nem adta át és sikerült elmenekülnie a helyszínről. 

A férfi a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérülést szenvedett el.

A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság rablás bűntette miatt 4 év 3 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe a bűnösségre kiterjedő beismerő vallomást, míg súlyosító körülményként esett latba a terhelt büntetett előélete, valamint az, hogy a bűncselekmény elkövetésekor más büntetőeljárás hatálya alatt állt. 

Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezést jelentett be, az ügyész pedig három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !