Mozgósítás Ukrajnában: pénzért felmentést vehetnének a férfiak

A Legfelső Tanács és a Miniszteri Kabinet megvitatja azt a kérdést, ami a vállalkozások alkalmazottainak felmentését irányozná elő, egy bizonyos havi összeg ellenében – közölte Dmitro Nataluha parlamenti képviselő egy televíziós adásában, vette észre a Kárpáti Igaz Szó.

Szerinte ez a megközelítés lehetővé teszi a hadsereg támogatásának megszervezését, külső tényezőktől és partnerek támogatásától függetlenül. Szerinte évente 500 milliárd hrivnyát is össze tudnának gyűjteni így.

A parlamenti képviselő hangsúlyozta, hogy ez egy olyan erőforrás, amely lehetővé teszi Ukrajnának, hogy magabiztosabb legyen, és finanszírozni tudja a mozgósítási folyamatokat, kifizesse a katonákat.

Jaroszlav Zseleznyak parlamenti képviselő ugyanakkor annak a véleményének adott hangot, hogy az az elképzelés, miszerint 500 milliárd hrivnyát tudnának így beszedni az emberektől, tízszeres túlzás.

„Nem hiszem, hogy ezt az ötletet a társadalom és a parlament is támogatná. … Soha nem fogjuk tudni elmagyarázni és lenyomni a torkukon azoknak az embereknek, akiknek objektív okokból nincs lehetőségük ilyen összeget kifizetni… Ezt soha nem fogják tudni elfogadtatni egy olyan katona anyjával, akinek a fia már a fronton van, vagy most fogják mozgósítani, míg a másikat felmentik az összeg ellenében” – mondta Zseleznyak.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !