Méteres kerítés lécekkel és fél tégla nagyságú kövekkel támadtak a biztonsági őrökre egy borsodi falunapon

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt. Az elkövetők a falunapi rendezvényről zárást követően nem akartak távozni, vitába keveredtek a biztonsági őrökkel, méteres kerítés lécekkel és fél tégla nagyságú kövekkel dobálták őket. 

A vádirat szerint a vádlottak 2022. augusztus elején, este, egy borsodi településen az iskolaudvaron tartott falunapon vettek részt. Késő éjszaka a rendezvény befejeződött, azonban a vádlottak és két ismeretlen társuk a biztonsági személyzet felszólítása ellenére sem akartak távozni.

A vita során a férfiak  kimentek az utcára, de folyamatosan szidalmazták a biztonsági őröket, majd egy kerítésből méteres hosszúságú léceket feszítettek ki, azokkal fenyegették őket-. Az elkövetők fél tégla nagyságú köveket szedtek fel, amiket az ekkorra már velük szemben láncban felálló biztonsági őrök irányába dobáltak. Senkit nem találták el, mert az őrök kitértek, majd odamentek a vádlottakhoz és elvették tőlük a náluk maradt kerítésléceket, így az elkövetők felhagytak cselekményükkel és távoztak a helyszínről.

Az ügyészség a büntetett előéletű és más ügyben szabadságvesztés büntetésüket töltő vádlottak közül az egyikkel szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, a másik többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetést és  közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !