A bíróság a legszigorúbb kényszerintézkedést rendelte el a férfival szemben, aki megfélemlítette és szexuális cselekményre kényszerítette kiskorú mostohalányát

Megfélemlítette és több alkalommal szexuális cselekményre kényszerítette a kiskorú sértettet a gyanúsított. Ellene tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság indított eljárást, a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája pedig a legszigorúbb kényszerintézkedést rendelte el a férfival szemben.

2007-től 2016-ig a kiskorú sértett szülei élettársi kapcsolatban éltek. Ennek megszűnését követően a 2011-ben született kislányt az édesapja nevelte egészen 2020 februárjáig, amikor is a férfi büntetés-végrehajtási intézetbe került. Ekkor a sértett az édesanyjához költözött, akivel egy lakásban éltek az asszony élettársával – a gyanúsítottal – és a sértett féltestvérével együtt.

2022 januárja és 2022 októbere között a gyanúsított a mostohalányával, a kiskorú sértettel több alkalommal szexuális cselekményt végeztetett olyankor, amikor a sértett édesanyja nem volt otthon. Ilyen alkalmakat követően gyakran előfordult, hogy a terhelt életveszélyesen megfenyegette a lányt és megtiltotta neki, hogy bárkinek elmondja a történteket. A fenyegetések mellett a sértett azért is félt, mert egyszer szemtanúja volt annak, hogy a gyanúsított bántalmazta az édesanyját.

Miután a sértett édesapja 2022. október 24-én szabadult a büntetés-végrehajtási intézetből, felvette a kapcsolatot a lányával. Ezt követően a sértett már nem tett eleget a gyanúsított szexuális cselekmény végzésére vonatkozó felhívásának, majd később visszakerült az édesapjához.

A gyanúsított szexuális cselekményének következtében a kiskorú sértettnél szexuális traumatizáltság alakult ki.

Figyelemmel a terhére rótt cselekmény súlyára és a kiszabható büntetés mértékére, szabadlábon hagyása esetén a gyanúsítottal szemben fennál a szökés, elrejtőzés veszélye. Mindemellett a tanúk befolyásolásával a férfi a bizonyítást is megnehezítheti, illetve nagy eséllyel újabb, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követ el. Minderre tekintettel az ügyészi indítvány szerint a terhelt letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2024. március 16-ig. 

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított, illetve a két meghatalmazott védő fellebbezést nyújtott be ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.