Lemondásra szólították fel Novák Katalint

A Jobbik-Konzervatívok szerint Novák Katalin államfő méltatlanná vált pozíciója ellátására azzal, hogy elnöki kegyelemben részesítette a bicskei gyermekotthon pedofil bűncselekményekhez "asszisztáló" igazgatóhelyettesét, ezért Brenner Koloman az ellenzéki párt nevében lemondásra szólította fel az államfőt.

A Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje vasárnap este a Sándor-palota előtt tartott sajtótájékoztatóján jelezte: a Jobbik-Konzervatívok parlamenti frakciójának tagjai levélben szólították fel lemondásra Novák Katalint, a kezdeményezéshez várják a Országgyűlés minden képviselőjének csatlakozását.

Brenner Koloman azt is szorgalmazta, hogy "legyen közvetlenül megválasztott köztársasági elnök hazánkban, aki nem pártutasítást hajt végre, (...) hanem valóban a nemzet egységét képviseli, és elnöki kegyelmet abban az esetben ad, amikor arra nagyon nyomós morális vagy egyéb politikai indokok vannak. Ebben az esetben ez nincs így, ezért méltatlanná vált Novák Katalin az elnöki pozícióra".

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik-Konzervatívok elnökhelyettese a sajtótájékoztatón azt mondta: a bicskei gyermekotthon lakói hosszú éveken át tűrték azt, hogy az igazgató szexuálisan molesztálta őket. A tavaly áprilisban elnöki kegyelmet kapott igazgatóhelyettes "asszisztált ehhez, sőt hamis papírok aláírására is rávett volna gyermekeket" - tette hozzá.

A Jobbik-Konzervatívok elnökhelyettese ezért azt követelte, hogy az államfő vonja vissza a kegyelmet, és az igazgatóhelyettes töltse le a jogos büntetését.

A két ellenzéki politikus a sajtótájékoztatót követően beragasztott szájú plüssállatokat vitt a Sándor-palota elé, amelyek szerintük azokat a bicskei gyermekotthonban élőket szimbolizálják, akiket megpróbáltak elhallgattatni. Potocskáné Kőrösi Anita azt kérte a velük egyetértőktől, hogy szintén vigyenek plüssállatot a Sándor-palota elé. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !