Lavrov: a EU tervbe vette, hogy olyan nagy hatótávolságú fegyvereket szállítson Kijevnek, amelyek elérnék Oroszország szívét

Az Európai Unió tervbe vette, hogy olyan nagy hatótávolságú fegyvereket szállítson Kijevnek, amelyek elérnék Oroszország szívét - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Euromajdan: Ukrajna elveszett évtizede című pénteki moszkvai konferencián.

"Értesüléseink szerint az európai külügyi szolgálat ajánlásokat fogalmazott meg Ukrajnának, amelyek abból indulnak ki, hogy azokkal a módszerekkel, amelyekkel Ukrajna jelenleg harcol, nem lehet győzni, és Ukrajna veszíteni fog. Ezért a tétet arra kell helyezni, hogy Ukrajnának még több nagy hatótávolságú fegyvert kell átadni, hogy - az EU megfogalmazása szerint - elérje Oroszország szívét, és ezáltal zavart és pánikot kelteni, és aláásni a nép bizalmát. Ez vajon nem közvetlen részvétel háborúban? Természetesen (az)" - mondta Lavrov.

"Ahhoz, hogy a Nyugat hadat üzent nekünk, nem férhet kétség, ezt ők nem is titkolják. És bár mindig arról beszélnek, hogy mi csak fegyvereket adunk Ukrajnának, ő meg a saját erejéből harcol, mindenki tudja, hogy ez hazugság. Nyugati kiképzők figyelik, hogyan tervez az ukrán vezérkar, és segítenek a célravezetésben, ebben már 100 százalékig biztosak vagyunk" - jelentette ki a miniszter.

"A háborúban a stratégák a legfontosabbak, ők pedig nem Kijevben, hanem messze vannak" - tette hozzá.

Megjegyezte, hogy Ukrajna ügyében Nagy-Britannia irányvonala "agresszívabb", mint az Egyesült Államoké. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !