Közel 5 millió forintjába került egy paloznaki nyugdíjasnak, hogy meggondolatlanul vágott bele egy mesés hozamot ígérő befektetésbe

Egy 82 éves paloznaki férfi internetes böngészés közben talált rá egy hirdetésre, amelyben kiemelkedő hozamot biztosító befektetési lehetőséget ígértek egy népszerű élelmiszer-áruházzal kapcsolatban. Kitöltött egy regisztrációs adatlapot, majd rövidesen hívták is telefonon, és elmondták, mi a teendője. 

A tájékoztatás szerint 100 ezer forintot kellett átutalnia a telefonáló által megadott számlaszámra, aminek eleget is tett. Pár nap múlva keresték újra, és örömmel tájékoztatták, hogy a befektetése már közel 5 dollárt kamatozott. Javasolták neki, hogy a még nagyobb haszon érdekében jelentősebb összeget fektessen be. A könnyebb ügyintézés érdekében megkérték, hogy telepítsen egy AnyDesk nevű programot, aminek szintén eleget tett. A program által generált kódokat megadta a telefonálónak, majd ezután azt látta, hogy számláján feloldották a lekötött betéteit, és közel 5 millió forintját megpróbálták elutalni egy másik számlára. Ekkor már gyanakodott a sértett, de a telefonáló meggyőzte, hogy ez a befektetés érdekében történik, így az utaláshoz szükséges jóváhagyó kódokat is megadta a csalóknak. Később a sértett felhívta a bankját, és ekkor derült ki számára, hogy bűncselekmény áldozata lett, feljelentést tett a rendőrségen.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !