Közel 150 rendbeli csalássorozat ügyét zárták le a vizsgálók, két fiatal használta ki mások jóhiszeműségét

Közel 150 rendbeli csalássorozat ügyét zárták le vádemelési javaslattal a ráckevei vizsgálók. Két fiatal a könnyű pénzszerzés érdekében használta ki mások jóhiszeműségét az egyik legnépszerűbb közösségi felület piacterén - közölte a rendőrség.

Különböző felhasználóneveket használtak, és kizárólag a közösségi média üzenetküldő rendszerén keresztül kommunikáltak, telefonon nem lehetett őket elérni. A legkülönbözőbb árukat hirdették eladásra jóval áron alul, de még alkudozásra is volt lehetőség, így a vevő boldogan utalta a kapott számlaszámra legújabb szerzeménye visszautasíthatatlan ellenértékét, majd várt. Várt, és csak várt. Hiába, az áru soha nem érkezett meg, futhatott a pénze után.

2020-ban kezdődött közös, bűnös projektjük: az akkor 16 éves lány és 20 éves barátja megélhetésük és jobb létük biztosítása érdekében ruhákat, cipőket, divatos kiegészítőket kínáltak eladásra az online piactéren. Márkás táskák, sportcipők, kabátok új tulajdonosát keresték álhirdetéseikkel. Az árakat mindig vonzóan alacsony szintre húzták, a csali működött, az átvert áldozatok száma egyre nőtt, a csaló páros bankszámlája duzzadt. Nem megtakarításként gondoltak a bűnös százezrekre, hamar felélték, elszórakozták, elköltötték – valódi termékekre. Közel egymillió forintot szedtek össze, nevükhöz 146 csalást kötöttek kollégáink.

A Ráckevei Rendőrkapitányság vizsgálói a napokban befejezték az eljárást, az iratokat vádemelést javasolva továbbították az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !