Konténerben rejtegetett drogot egy mogyoródi férfi

Konténerben rejtette el a drogot egy mogyoródi férfi, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai a több helyszínen tartott kutatásokon 30 kilogrammnál több, majdnem 100 millió forint értékű kábítószert foglaltak le, a dílert őrizetbe vették.

A KR NNI a police.hu oldalon azt közölte: a nemzetközi bűnözés elleni főosztályuk pécsi osztálya januárban indított nyomozást egy mogyoródi férfival szemben, miután felmerült, hogy drogkereskedéssel foglalkozik.

Bizonyítékot találtak arra, hogy a férfi 2023 májusától rendszeresen kábítószert vásárolt, amelyet egy budapesti raktárbázison, egy, az egyik ismerőse által bérelt konténerben rejtett el. Így akarta elkerülni, hogy a konténer és a drog hozzá legyen köthető.

A drogdílert múlt pénteken fogták el, és a több helyszínen - köztük Budapesten, Pécsen és Keszthelyen - tartott kutatások során a nyomozók több mint 30 kilogramm kábítószergyanús növényi származékot, tablettát, valamint a drog csomagolásához, tárolásához, adagolásához szükséges eszközöket - mérleget, nejlontasakot - találtak és foglaltak le.

A 44 éves férfit elfogták, őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását, amelyet a bíróság elrendelt - áll a közleményben. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !