Klebelsberg Központ: új trükkel támadják a pedagógusok béremelését

Új trükkel támadják a pedagógusok béremelését - írta a Klebelsberg Központ közleményben.

"Több ellenzéki sajtóorgánumban megjelent az álhír", hogy az iskolák igazgatói és a pedagógusok nem kaptak semmilyen tájékoztatást arról, hogy az új életpályamodell bevezetését követően mi alapján nőtt az illetményük - emelték ki.

"Természetesen konkrétumokat nem írtak" - tették hozzá a közleményben.

Ezzel szemben az igazság az, hogy a tankerületi központok a hatályos jogszabályok alapján, egységesen meghatározott alapelvek szerint jártak el a pedagógusok illetményének meghatározásakor - folytatták.

A pedagógusok új életpályájáról szóló törvény részletei ismertek, de ezenfelül a fenntartó tankerületek külön tájékoztatták a jogszabályok részleteiről és ezzel összefüggésben a béremelés elemeiről, annak feltételeiről és alapelveiről az intézményvezetőket, akiknek ezeket az információkat tovább kellett adniuk a nevelőtestületeknek.

"Információink szerint ez meg is történt" - írta a Klebelsberg Központ.

"Elszomorító, hogy miután egyes sajtótermékek azzal riogattak hónapokig, hogy nem lesz béremelés, most újabb valótlanságokat jelentetnek meg annak érdekében, hogy feszültséget keltsenek a tanárok között" - olvasható a közleményben. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !