Horrorgyilkosság Nagykőrösön - Különös kegyetlenséggel végzett áldozataival az elkövető

Otthonukban bántalmazta a sértetteket, majd egy mobiltelefont tulajdonított el tőlük a vádlott. Amikor távozott a helyszínről, mindkét sértett testét meggyújtotta. Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat ellene a Pest Megyei Főügyészség, a Budapest Környéki Törvényszék pedig nyilvános és folytatólagos tárgyalásán hirdetett ítéletet a büntetőügyben.

Nagykőrösön az egyik sértett egyedül nevelte 6 kiskorú saját és egy fogadott gyermekét, köztük a fiatalabb sértettet, aki a cselekmény idején 17 és fél éves volt. A fiú egy rendellenességgel született, ezért a bal kezén nem megfelelően fejlődtek ki az ujjai.

2020 márciusában az apa mezőgazdasági munkára bérelt ki egy tanyát. Ezen a telken állt egy leromlott állapotú melléképület, amelyet a sértett fel akart újítani. Erről, illetve a vonatkozó anyagiak rendezéséről megállapodott a tulajdonossal. Ezt követően a rendellenességgel született fiával rendszeresen eljárt a tanyára, ahol együtt kezdték meg a szükséges munkálatokat.

2020. március 31-én a vádlott otthon borozott, majd egy ismerőséhez ment, hogy eladásra kínáljon neki egy biciklit. Visszafelé észrevette a melléképületen dolgozó sértetteket, akiktől cigarettát kért. Amikor az apa-fiú páros a készülő otthonukba invitálták a terheltet, megkérték, hogy segítsen be nekik a favágásban. Amikor a sértettek már egy baltát is adtak neki a munkához, a férfi észrevett egy övtáskát. Mivel azt hitte, a táska értékeket rejt, megütötte a fiatalabb sértettet, aki ettől az eszméletét vesztette. Ekkor a vádlott az övtáskából egy mobiltelefont tulajdonított el, majd az idősebb sértettet is többször bántalmazta, egy alkalommal a fejszével is. Ezt követően egy szatyorban kezdett el kotorászni, de csak egy üres pénztárcát talált, amit a kályhába dobott.

Később mindkét sértett testét – így a még életben levőt is – meggyújtotta, majd elhagyta a helyszínt, a nála lévő, eltulajdonított mobiltelefont pedig megpróbálta eladni, ami nem sikertelenült neki. 

2020. április 1-jén a vádlott visszament a tanyára, égésgyorsítóval lelocsolta és újra meggyújtotta mindkét sértett holttestét, majd eltávozott onnan. A sértettek holttestét még aznap megtalálták. 2020. április 7-én a nyomozók átkutatták a terhelt lakhelyét és az általa eltulajdonított mobiltelefont is megtalálták.

A törvényszék a vádirati tényállással nagyobb részt egyetértve a terheltet emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek. Ezért őt 18 év és 6 hónap fegyházbüntetésre, valamint 10 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte.

Az ügyész a büntetés súlyosságágára vonatkozóan kért jogorvoslatot, míg a vádlott és védője teljeskörű fellebbezést nyújtott be, így az ítélet nem jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !