Hidvéghi Balázs: abszurd, hogy az Európai Parlamentben azt kérik számon Magyarországon, hogy állítólag nem elég jók a börtönviszonyok

Képtelen támadás zajlik Magyarország ellen az Európai Parlamentben az antifaügyben fogva tartott olasz nő ügyében - hangsúlyozta Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő kedden közösségi oldalán tett bejegyzésében.

A kormánypárti politikus a Facebookra feltöltött videónyilatkozatában felidézte: hétfőn Strasbourgban az Európai Parlament plenáris ülésén rögtön az első napirendi pontban foglalkoztak a magyarországi börtönviszonyokkal, különös tekintettel az olasz Ilaria Salis szélsőbaloldali aktivista esetére, aki társaival együtt egy évvel ezelőtt Magyarországra utazott, és az utcán véletlenszerűen megtámadtak embereket, brutálisan agyba-főbe verték őket, súlyos, életveszélyes sérüléseket okozva.

Ezt a nőt a magyar rendőrség elkapta, előzetesben van, és most folyik a bírósági eljárás ellene - tette hozzá.

Hidvéghi Balázs ugyanakkor abszurdnak nevezte, hogy ezek után az Európai Parlamentben azt kérik számon Magyarországon, hogy állítólag nem elég jók a börtönviszonyok, hogy milyen sanyarú a sorsa az olasz nőnek, és hogy miért volt rajta bilincs, amikor elővezették a tárgyalásra.

A fideszes EP-képviselő felháborítónak nevezte azt is, hogy a vitában a magyar képviselőknek nem adtak szót, Győri Enikő, fideszes EP-képviselő csak ügyrendi kérdésre hivatkozva kapott néhány másodperces felszólalási lehetőséget.

Hidvéghi Balázs úgy vélte: ez az abszurd ügy, "mint cseppben a tenger" mutatja, meg, hogy miért van szükség Brüsszelben változásra.

"Ez így nem mehet tovább. Ezt a változást a júniusi európai parlamenti választásokon érhetjük el" - hangsúlyozta. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !