Harapófogóval lopott cipőt egy férfi egy hatvani üzletből (videó)

A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival és nővel szemben, akik egy helyi üzletből loptak cipőt.

A vád egyik pontja szerint a férfi és egy nő társa bementek egy hatvani üzletbe, ahol a férfi a sportcipők közül kiválasztotta és felpróbálta a számára minden tekintetben megfelelő lábbelit. Ezt követően azonban a dolgok nem a megszokott menetben zajlottak, mivel a férfi egy hirtelen mozdulattal a kabátja zsebéből előkapott egy fogót, mellyel a cipőn lévő áruvédelmi eszközt egyszerűen elvágta. Eközben a nő a kezében egy szatyorral várta az eszköz eltávolítását, ezzel segítve a férfit, aki a cipőt a szatyorba tette, majd mindketten sietősen távoztak az üzletből. A tolvaj a termék belsejében elhelyezett lágy áruvédelmi etikettet elfelejtette kivenni, így az üzletet elhagyva a riasztó megszólalt, de ennek ellenére sem sikerült a párost a helyszínen elfogni.

A jelenleg bűnügyi felügyeletben lévő, különös visszaeső férfit – más bűncselekmények mellett – szabálysértési értékre üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségével vádolja az ügyészség. Női társa ellen szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége a vád tárgya.

A Hatvani Járási Ügyészség vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a férfi és nő az előkészítő ülésen beismerik a bűnösségüket és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról. Az ügyészség a férfi esetében kettő év szabadságvesztés és kettő év közügyektől eltiltás kiszabását, a nő esetében pedig 150 000 forint pénzbüntetés kiszabását indítványozta.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !