Fogva tartotta és közösülésre kényszerítette volt feleségét egy baranyai férfi

Személyi szabadság megsértése miatt jogerősen 1 év 4 hónap - három év próbaidőre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélt a Szigetvári Járásbíróság egy férfit, aki bántalmazta, fogva tartotta és megerőszakolta volt feleségét 2022 nyarán - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék az MTI-t.

A 2022 januárjáig a sértettel egy baranyai faluban házasságban élő vádlott a válás után sem nyugodott bele a szakításba, folyamatosan kereste, később megöléssel fenyegette a nőt - írták a keddi ítéletről beszámoló közleményben.

A volt feleség 2022 augusztusában egy áruházba tartott, amikor a férfi útját állta, többször lefejelte és megütötte. A vádlott megközelítőleg egy órán keresztül tartotta személyi szabadságától megfosztva a sértettet, miközben folyamatosan bántalmazta, majd felhívta egy ismerősét, akit arra kért, hogy gépkocsival vigye el őket a korábbi közös lakóhelyükre. A baranyai községben lévő lakóházból nem engedte távozni a nőt, akit akarata ellenére közösülésre kényszerített. Miután a férfi elaludt, a nő a barátnőjéhez menekült, ahonnan hívta a rendőrséget.

A sértett szexuális erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt nem terjesztett elő magánindítványt a vádlottal szemben.

Az ítélet jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !