Fiatal nőt inzultáltak tizenévesek az egyik budapesti villamoson (videó)

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 14 éves fiúval szemben, aki két, tizenéves társával együtt egy fiatal nőt inzultált az egyik budapesti villamoson. A fiú megütötte a sértettet, akit az elkövetők még a leszállás után is követtek, lökdöstek és fenyegettek.

A vádirat szerint az elkövetéskor 14 éves fiú és társai - egy szintén fiatalkorú, valamint egy akkor még gyermekkorú lány - a XIV. kerületben felszálltak az Örs vezér tere irányába közlekedő villamosra. A járművön utazott a sértett, aki egyszemélyes ülésen ült. A fiatalok odamentek a nőhöz, és leültek köré. A sértettel szemben a fiatalkorú lány foglalt helyet, aki szinte nyomban inzultálni kezdte úgy, hogy a lábát feltette a nő ülésére. A gyermekkorú lány ezután a társa ülésre feltett cipőjének a talpát törölgetni kezdte a sértett pólójával, miközben mindannyian nevettek, ezzel tovább provokálva a sértettet.

A sértett ekkor már felállt, és el akart távolodni a fiataloktól, ekkor azonban a fiatalkorú fiú tette a lábát a sértett útjába. A nő határozottan kérte, hogy engedje el, miközben a kezével hárító mozdulatot is tett a vádlott felé. A fiú ekkor felállt, a sértett után lépett, és őt ököllel az arcán megütötte, miközben társai káromkodva szidalmazták. Az ütés erejétől a sértett szemüvege leesett és a szája vérzett.

A sértett a következő megállónál leszállt, a vádlott és társai pedig követték, miközben szidalmazták, és fenyegették. Amikor utolérték a nőt, azt követelték tőle, hogy térdeljen le előttük. A sértett próbált tovább menni, a fiatalok azonban nem engedték, mindhárman körbevették, majd az egyikük meglökte, aminek hatására a nő egyensúlyát vesztve a bokorba esett. A sértett a fiatal garázdák létszámbeli és fizikai erőfölényétől, illetve erőszakos fellépésétől megijedt, ezért nem mert további ellenállást tanúsítani, inkább engedelmeskedett nekik, és letérdelt előttük. Ezt követően a vádlott és társai távoztak a helyszínről.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a 14 éves fiút csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével, valamint könnyű testi sértés vétségével vádolja, és vele szemben próbára bocsátást, valamint a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta. Fiatalkorú lány társával szemben az ügyészség az eljárás 2 év próbaidőre történő, feltételes ügyészi felfüggesztéséről határozott. Harmadik, gyermekkorú társuk esetében – életkora miatt – büntethetőséget kizáró ok áll fenn.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !