Felfoghatatlan tragédia: meghalt egy egyéves porcsalmai kisfiú, a szülők szerint az orvos hibázott

A Mátészalkai Kórházban működő, de az intézménytől már független ügyeletre vitték a szülők az egy éves Patrikot vasárnap. A gyerek nagyon rosszul volt, sokat hányt és hasmenése is volt. Este érkeztek a mátészalkai rendelőbe, ahol beszámolójuk szerint nagyon gyorsan lezajlott a vizsgálat - közölte az ATV Híradó.

Az orvos a hányás ellen kúpot írt fel, majd a kisfiúval a szülők hazamentek Porcsalmára. A kicsi állapota azonban tovább romlott, így kétségbeesve vitték a porcsalmai háziorvoshoz. Az édesapa hozzátette: mentőhelikoptert kellett hívni a gyerekhez, viszont a helikopter üresen ment el, a gyermek ugyanis meghalt.

A szülők azt mondták, hogy a kisfiú halálának pontos okát a boncolás fogja megállapítani. Addig a temetést sem tudják intézni.

Kivizsgálják, hogy miben halt meg a kicsi, aki a pár első gyermeke volt. A kisfiú nagymamája szerint egészen biztosan hibázott valaki, ez vezetett odáig, hogy a kisunokája meghalt. Amikor hétfőn reggel elvitték a házi orvoshoz, senki sem gondolta, hogy tragédia történhet.

A nagymama azt mondta: feljelentést tesznek. A rendőrségtől kapott információk szerint vizsgálják a kisgyerek halálának körülményeit. Az ATV Híradó kereste a család porcsalmai háziorvosát is, aki azt mondta, hogy a boncolás eredményéig nem tud mit mondani. A kicsi az ő kezében halt meg. A mátészalkai ügyeletet működtető mentőszolgálatot is kerestük. Egyelőre nem reagáltak stábunk érdeklődésére. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !