Elítélték az autóst, aki miatt bennégett járművében egy másik sofőr Gesztely térségében

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte egy Gesztely térségében történt halálos baleset vádlottját a Miskolci Járásbíróság. A döntés nem jogerős.

A Miskolci Törvényszék sajtóosztálya az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a vádlott 2022 júniusában a 37-es főúton Gesztely térségében közlekedett, ahol az útfelújítási munkálatok miatt ideiglenes forgalmirend-változás volt érvényben.

Figyelmetlensége miatt nem észlelte a módosulást, így tartósan az ellentétes irányba haladó forgalom számára fenntartott sávban közlekedett. A vádlott későn vette észre a vele szemben haladó sértett gépjárművét, és a fékezés ellenére frontálisan összeütköztek - írták.

A balesetben a sértett autója felborult és kigyulladt, a járműbe szorult férfit már nem tudták megmenteni, a helyszínen életét vesztette. A vádlottnak és utasának nyolc napon túl gyógyuló töréses, valamint zúzódásos sérülései keletkeztek.

A bíróság a terheltet közúti baleset okozásának vétségében mondta ki bűnösnek, és egy év hat hónap, végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, emellett két év négy hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként értékelték a vádlott megbánó magatartását, rendezett életvitelét. Ugyanakkor súlyosító körülményként vették figyelembe, hogy két közlekedési szabályt is megszegett, valamint a balesetben további egy ember megsérült - közölték. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !