Durván elfajult a közlekedési vita Debrecenben, ököllel ütötte az ittas sofőr a 60 éves nőt

Bíróság elé állítás keretében hozott ítéletet a Debreceni Járásbíróság annak a 34 éves férfinak az ügyében, aki egy vitát követően bántalmazott egy nőt. A tárgyaláson a vádlott elismerte a tettét és megbánó magatartást tanúsított.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat súlyos testi sértés bűntett kísérletében mondta ki bűnösnek, ezért őt 336 000 forint pénzbüntetésre ítélte. 

A tényállás lényege szerint a vádlott személygépkocsijával Debrecen, Lehel utcai szervízúton közlekedett a Jerikó utca irányába, amely során összeütközött egy vele szemben érkező járművel. A baleset következtében a vádlott és a sértett is kiszállt az autójukból és szóváltásba kerültek egymással. A férfi ekkor odalépett a 60 éves nőhöz, akit két alkalommal ököllel arcon ütött. A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban figyelemmel a bántalmazás módjára, a sérült testtájékra, a vádlott szándéka nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

A járásbíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott a bűncselekményt ittas állapotban követte el. Az ittas járművezetés vétsége miatt indult büntetőeljárás még folyamatban van. Ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a férfi büntetlen előéletű és a cselekmény kísérleti szakban maradt. 

A Debreceni Járásbíróság döntését mind az ügyészség, mind a vádlott és védője tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !