Dömötör Csaba: Európát úgy rángatták bele egy félrekalkulált szankciós politikába, hogy az nem a háború végét hozta el

Csak emberi szenvedést hozott a két éve kirobbant orosz-ukrán háború - hangsúlyozta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a közösségi oldalán szombaton megosztott videónyilatkozatában.

Dömötör Csaba a videóban azt mondta: két éve robbant ki az orosz-ukrán háború, két év telt el azóta, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, és még nem látni, hogy hol a vége a konfliktusnak.

"Azt viszont látjuk, hogy a következmények drámaiak: százezrek vesztették el az életüket, milliók hagyták el az otthonukat, így ez a háború csak emberi szenvedést hozott" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a gazdasági következmények is súlyosak, és nemcsak a háborús felek számára.

Az államtitkár rámutatott, Európát úgy "rángatták bele" egy "félrekalkulált" szankciós politikába, hogy az nem a háború végét hozta el, hanem újabb nehézségeket eredményezett: magasabb energiaárakat és elszabaduló inflációt, miközben az orosz gazdaság nem rogyott térdre.

"A növekvő gazdasági terhek Magyarországra is nagy erővel nehezednek, folyamatos a nyomás rajtunk, hogy további pénzügyi támogatásokkal finanszírozzuk a háborút, olyan milliárdokkal, amelyeket másra is fordíthatnánk" - mondta Dömötör Csaba.

Ráadásul az elmúlt két év azt is megmutatta, hogy a konfliktusnak aligha lesz megoldása a harctéren - tette hozzá.

"Ezek a körülmények és a történelmi tapasztalataink is épp elég okot adnak arra, hogy még hangosabban tegyük egyértelművé, mi a béketárgyalások, a béke pártján állunk" - fogalmazott a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !