Danilov: ha a Nyugat nem növeli jelentősen Ukrajna fegyver- és lőszerellátását, akkor a helyzet valóban nehéz lesz

Ukrajnának több fegyverre van szüksége, hogy ellenálljon az orosz agressziónak, de ha a nyugati országok nem növelik Ukrajna fegyverellátását, nehéz lesz a helyzet a fronton – jelentette ki Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára az RTP spanyol tévécsatornának nyilatkozva.

„Nagyon nehéz a helyzet a fronton. 2022. február 24. óta soha nem volt könnyű, és ha valaki azt hiszi, hogy a helyzet könnyű, az olyan emberek, akik nem értik a háborút.” - mondta el Danilov. Úgy vélte, az Iránból és Észak-Koreából Oroszországnak szállított fegyverek „némi változáshoz” vezetett a front helyzetében. Mint hozzátette, egy ilyen forgatókönyv szerint, ha a Nyugat nem növeli jelentősen Ukrajna fegyver- és lőszerellátását, akkor „a helyzet valóban nehéz lesz”.

„Fegyverekre, fegyverekre, fegyverekre van szükségünk” – hangsúlyozta az RNBO titkára. Az Egyesült Államok Kongresszusában az Ukrajnának nyújtott segélyek kiutalásának késleltetésével kapcsolatban fennálló helyzetet kommentálva kiemelte, hogy minden késés kihat a front helyzetére, de Ukrajna nem áll le az orosz agresszió feltartóztatásával.

„Ha megkérdezik tőlünk, hogy abbahagyjuk-e? Nem állunk meg, megvédjük hazánkat. Nincs más alternatívánk, nincs más kiutunk. És nagyon reméljük, hogy partnereink megértik, hogy a függetlenségünk veszélyben van, csakúgy, mint az imázs, az egész Nyugat tekintélye és egysége. Több mint biztos vagyok abban, hogy az Egyesült Államok a közeljövőben felújítja a támogatást” – adott hangot meggyőződésének Olekszij Danilov. (Kárpát.in.ua)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !