Családon belüli erőszakhoz kihívott rendőrök haltak meg egy lövöldözésben Minneapolis közelében

Családon belüli erőszak miatt kihívott rendőrök és egy tűzoltótiszt halt meg egy lövöldözésben vasárnap Minnesota államban.

A helyi jelentések szerint két rendőr és a mentőegységek beavatkozó tagja, egy tűzoltó vesztette életét, akit azután riasztottak, hogy egy férfi elbarikádozta magát egy lakóházban családjával, köztük hét gyerekkel. Legkevesebb egy további rendőr megsebesült.

Az incidens során a fegyveres férfi is életét veszítette, az épületben tartózkodók épségben kijutottak.

A hatóságok közlése szerint a fegyveres férfival mintegy négy órán keresztül egyezkedtek, mielőtt a rendőrségi akcióegység behatolt a családi házba.

Az eset részleteit, így a túszejtő halálának körülményeit sem közölték egyelőre, és azt sem, hogy a két rendőr és a tűzoltótiszt miként vesztette életét. Azt már nyilvánosságra hozták, hogy két 27 éves rendőr és egy 40 éves mentő-tűzoltó szakember halt meg.

Tim Walz, Minnesota állam kormányzója megrendülését hangoztatta, és azt írta, hogy a három halott állami tisztségviselő mellett többen megsérültek a kivonuló egységek tagjai közül, akik egy család tagjait próbálták megvédeni.

A beszámolók alapján az incidens egy nyugalmas lakónegyedben történt a Minneapolistól mintegy 25 kilométerre fekvő, 60 ezres Burnsville városban. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !