Aljas indokból, különös kegyetlenséggel végzett ismerősével egy férfi Bács-Kiskunban

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető a sértettel közös italozásuk során kialakult vita hevében egy kemény tárggyal úgy megütötte a sértettet, hogy ő eszméletét vesztette. A vádlott azért, hogy a tettét leplezze, tüzet gyújtott a házban, amely a bántalmazott férfi halálát okozta.

A vádirat szerint a büntetett előéletű, visszaeső férfi és a sértett ismerték egymást, korábban többször közösen italoztak. Az ominózus este a sértett áthívta a vádlottat, akivel közösen szeszes italokat és nyugtatót fogyasztottak. A két férfi között az egyik tetőtéri helyiségben szóváltás alakult ki. Az elkövető a vita hevében egy kemény tárgyat vágott az áldozathoz, aki az ütéstől eszméletlen állapotban a szoba padlójára zuhant.

Az elkövető ezt követően öngyújtóval meggyújtott egy párnát azért, hogy az ingatlant felgyújtsa, és ezzel a védekezésre képtelen állapotban lévő, eszméletlen sértettet megölje, egyúttal a bántalmazásának nyomait a tűzesettel elfedje. A férfi a tüzet hátra hagyta és lement a földszintre, ahol magához vette a sértett nyakláncát és mobiltelefonját, valamint a sértett édesapjának kameráját és digitális fényképezőgépét, majd távozott az ingatlanból.

A vádlott által okozott tűz a szomszédos szobáról az egész padlás- és tetőtérre átterjedt, és végül a sértett halálát okozta.

A haláleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálták, majd - mivel felmerült az emberölés gyanúja - a rendőrség nyomozást rendelt el.

A főügyészség a férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A jelenleg más ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetését töltő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !