A mesterséges intelligenciát is bevetik az ukránok a fronton

Az ukrán hadsereg már a hadszintéren, élesben tesztelik a mesterséges intelligencia által irányított drónokat – írja az Unian hírügynökségre hivatkozva a Kárpáti Igaz Szó.

"Néhány ukrán egység elkezdte harci körülmények között alkalmazni a mesterséges inteligenciával működő drónokat" – jelentette be egy sajtótájékoztatón Vadim Szuharevszkij, a fegyveres erők főparancsnok-helyettese. A kárpátaljai ezredes kiemelte, hogy ezen a területen komoly fejlődés várható a közeljövőben, ugyanakkor bízik abban, hogy a nyugati szövetségesek jelentős támogatást biztosítanak az ukrán hadsereg számára ebben.

„A mesterséges intelligenciával rendelkező drónok katonai alkalmazása tele van nehézségekkel, amelyek még megoldásra várnak. Ilyen például, hogyan lehet megkülönböztetni egy mesterséges intelligencia által létrehozott és egy valós fotó között” – magyarázta a főparancsnok-helyettes.

Korábban ismertté vált, hogy az Egyesült Királyság több ezer mesterséges intelligenciával rendelkező drónt szállít Ukrajnának, amelyek egyszerre rajban képesek támadni az ellenséget. Ezeket néhány hónapon belül szállíthatják le. Legfőbb előnyük, hogy egyetlen „pilóta”egyidejűleg több drónt is képes irányítani.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !