A megmaradt ételt adták a tanárok egy koszos ruhában járatott és rettenetesen elhanyagolt gyereknek, mert az anyja nem fizette a étkezési díjat

A Komáromi Járásbíróság nyilvános előkészítő ülésen, kiskorú veszélyeztetésének bűntette és kapcsolati erőszak bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet. A bíróság a vádlottat 2 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, eltiltotta bármely olyan foglalkozástól, amellyel tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezheti, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülhet, valamint a sértett gyermek vonatkozásában a szülői felügyeleti jogot megszüntette. Az ítélet jogerős. 

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2019 novemberében a kiskorú gyermekét betegsége esetén nem vitte orvoshoz, az általános iskolából 20 órát hiányzott igazolatlanul. Az anya 2020 őszétől egyre jobban elhanyagolta gyermeke gondozását, nem biztosította számára az iskolai felszerelését, nem gondoskodott a gyermek rendszeres ápolásáról, tisztán tartásáról, a gyermek és ruházata szennyezett, nem az időjárásnak megfelelő volt. A vádlott rendszeresen nem biztosított reggelit, tízórait a gyermeknek, majd 2021. januárjától már egyáltalán nem fizetett étkezési díjat az iskolában, a pedagógusok az intézményben megmaradt ételt adták oda a sértettnek. 2021. márciusában a kiskorú sértett szemüvegének lencséje már olyan mértékben karcos és kopott volt, hogy a gyermek nem látott át rajta, illetve nem látott vele jól, ennek ellenére a nő nem vitte el a gyermeket szemészeti vizsgálatra, és nem készíttetett számára új szemüveget. 

A komáromi gyermekjóléti intézmény 2020. novembere óta, alapellátás keretében gondozta a családot, azonban ez nem hozott eredményt, az anya a figyelmeztetések és segítség ellenére sem változtatott a magatartásán. A gyermek és az anya közötti mindennapos konfliktusokban a vádlott kiabált a sértettel, akit 2021. márciusában többször bántalmazott is, emiatt a gyermeknek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. Ezután az anya azzal kereste fel a gyermekjóléti intézményt, hogy a gyermeke nevelését és gondozását a továbbiakban nem kívánja ellátni. A gyámhatóság a gyermek nevelésbe vételét rendelte el. 

Az anya rendszeresen és súlyosan megszegte a szülői feladatából eredő kötelezettségeit, amely magatartásával gyermeke testi, értelmi, erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !