30 kilométeren keresztül menekült a rendőrök elől a baranyai ámokfutó (videó)

A Pécsi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat egy baranyai férfi ellen, aki mintegy 30 kilométeren keresztül  menekült gépkocsijával a rendőrök elől. 

A vád szerint a férfit Pécsett igazoltatták angol honosságú gépkocsijával. Az igazoltatás során a rendőrjárőrök megállapították, hogy a gépkocsi nem rendelkezik kötelező felelősségbiztosítással, továbbá műszaki érvényessége is évekkel korábban lejárt. Az igazoltatást követően a vádlott gyalogosan távozott a helyszínről, a gépkocsiját egy áruház parkolójában hagyta.

Mintegy fél órával később azonban a korábban intézkedő járőrök észlelték, hogy a férfi ismét vezeti a gépkocsit, ezért szolgálati autójukkal utána mentek, hogy intézkedjenek vele szemben. 

A férfi, amikor észlelte, hogy a rendőrök meg akarják állítani, még Pécs belterületén nagy sebességgel menekülni kezdett a rendőrök elől. A vádlott ezután több, mint 30 kilométeren keresztül 140-150 km/ órás sebességgel száguldott a rendőrök elől, melynek során számos közlekedési szabályt sértett. Így többek között közlekedési jelzőlámpa piros fényjelzése ellenére hajtott be egy kereszteződésbe, a záróvonalat több alkalommal átlépte, illetve előzések során a szembejövő gépkocsikat fékezésre, lehúzódásra kényszerítette.

A vádlott egy Szigetvárhoz közeli szőlőhegyen a sáros útszakaszon elakadt, majd a gépkocsit hátrahagyva gyalog menekült el a helyszínről.

A vádlott közlekedési szabályszegésével számos, a közlekedésben résztvevő gépkocsiban utazó személyek testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

A vádlott cselekménye a közúti veszélyeztetés bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !