11 éves fiút rabolt ki egy férfi Borsodban

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen rablás bűntette miatt. Az elkövető észrevett az utcán egy 11 éves fiút 10 000 forintos bankjeggyel a kezében. Megszólította, hogy a boltban vegyen neki nápolyit, majd amikor a fiú továbbment, mögé lépett, hátulról fellökte, kezét megcsavarta és elvette tőle a pénzt.

A vádirat szerint a vádlott délelőtt, egy borsodi településen lévő élelmiszerbolt előtti járdán ült, amikor meglátta a boltba érkező 11 éves kiskorú fiút 10 000 forintos bankjeggyel a kezében. A férfi megszólította a gyereket, és arra kérte, hogy a boltban vegyen neki nápolyit. A fiú benézett a boltba, és azt válaszolta, hogy sokan vannak, nem tud bemenni és a kerékpárját tolva hazaindult.

A vádlott követte a fiút, mögé lépve hirtelen mozdulattal, nagy erővel hátulról fellökte. A sértet a földre esett, ekkor a férfi a földön fekvő gyerek fölé hajolva bal kezét megcsavarta, és elvette tőle a 10 000 forintot, majd sietve távozott.

Az ügyészség a büntetett előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !