Videón, ahogyan játékpisztollyal próbál kirabolni egy pesterzsébeti lottózót egy maszkos férfi

A főváros XX. kerületében ment be egy lottózóba egy arcát egészségügyi maszkkal és napszemüveggel eltakaró ismeretlen 2023. december 22-én délelőtt. A férfi pisztollyal a kezében követelt pénzt az ott dolgozó nőtől. A rémült alkalmazott nem teljesítette a követelést, az elkövető így zsákmány nélkül menekült el. Lövés nem dördült, és senki sem sérült meg - közölte a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérletének gyanúja miatt indított nyomozást az ismeretlen tettes ellen. A minden részletre kiterjedő adatgyűjtés eredményeként a nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, hiába öltözött át menekülés közben. A 23 éves I. Vilmost január 7-én a XV. kerületben fogták el a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai. A rendőrök lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt pisztolyt is, amiről kiderült, hogy egy műanyag golyók kilövésére alkalmas, airsoft játék fegyver.

A BRFK Rablási Osztályán gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki beismerő vallomásában azt is elmondta, hogy a rablási kísérlet után tudta meg, hogy elfogadták jelentkezését egy külföldi munkára. Elutazni azonban már nem tudott, a fővárosi nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !