Ukrán parancsnok: szigorítani kell a mozgósítási intézkedéseket, nem kell figyelembe venni, hogy az ember akarja-e vagy sem

Az Ukrán Fegyveres Erők katonai parancsnoka, aki egyben a 28. különálló gépesített dandár felderítő szakaszának parancsnoka is, arról beszélt, hogy szigorítani kell a mozgósítási intézkedéseket, mert ez „a túlélés kérdése”. „Valószínűleg azon kevés katonák közé tartozom, akiknek a társadalomban, de még a katonaság körében is népszerűtlen a véleménye ” – jegyezte meg az Ukrajinszka Pravdának adott interjújában Valid.

A parancsok szerint Ukrajnában a legtöbb férfi egyszerűen nem akar szolgálni - írta a Kárpáti Igaz Szó. Véleménye szerint az 1980-1990-ben született generációt nem nevelték hazaszeretetre.

„Az, hogy vannak egyes nacionalista vagy nemzeti szervezetek, nem mérvadó. Az ehhez tartozó emberek nagyon kevesen vannak, ha az összszázalékot vesszük. Elnézem azokat az embereket, akik most jönnek a frontra – egyszerűen siralmas a motivációjuk. Van mihez viszonyítanom, mert láttam ahogy a háború elején mindenki összegyűlt, sorbanállások voltak, aztán fél év, egy év után ez fokozatosan eltűnt. A motiváció most nagyon alacsony. És ha most mindenkihez egyesével keressük a megoldást, az ahhoz vezető utat, hogy motiváljuk, akkor egyszerűen nem lesz időnk feltölteni a hadsereget” – fogalmazott a parancsnok és megmagyarázva ezzel, hogy ő miért helyesli a mozgósítás szigorítását. Véleménye szerint a mozgósítás kötelesség. És itt nem azt kell figyelembe venni, hogy az ember akarja-e vagy sem.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !