Több száz tonna fémhulladékot adott le illegálisan az apa-fia páros Somogyban

A Kaposvári Járási Ügyészség különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat egy férfival és fiával szemben, akik nagy volumenben folytattak engedély nélküli hulladék-kereskedelmet.

A vádirat lényege szerint a vádlottak 2021 márciusa és 2022 októbere között a Kaposvár környéki településeket járva rendszeresen gyűjtötték a hulladékot abból a célból, hogy azok leadásából bevételhez jussanak. 

Az apa ezen időszak alatt több mint 200 tonna hulladékot adott le, amivel több, mint 30 millió forintra tett szert, míg a fia 116 tonna fémhulladék értékesítése után közel 25 millió forintot zsebelt be úgy, hogy egyébként semmilyen hulladékgazdálkodási tevékenységre jogosító engedéllyel nem rendelkeztek.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában az idősebb – a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt elkövető - férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés, míg a fiával szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, és az illegális tevékenységgel szerzett vagyon elkobzására tett indítványt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !