Több mint ötszázmillió forintos kárt okoztak ingatlancsalók

Tizenkilenc sértettnek több mint ötszázmillió forintos kárt okoztak ingatlancsalók, a rendőrök a nyomozás során már tizenkét férfit és három nőt fogtak el - közölte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A tájékoztatás szerint még 2022 tavaszán csalás és más bűncselekmények miatt az egyik sértett érdekében eljáró ügyvéd kezdeményezett nyomozást.

A szövevényessége miatt hosszan elhúzódó nyomozás során a Veszprém vármegyei rendőrök megállapították, hogy a fővárosban egy kiterjedt kapcsolatrendszerű csoport követte el az ingatlancsalásokat.

Az elkövetők hamis ajándékozási vagy adásvételi szerződésekkel szerezték meg olyan budapesti és Balaton-parti ingatlanok tulajdonjogát, amelyek többsége végrehajtással terhelt, vagy a tulajdonosaik külföldön élnek, illetve meghaltak. Ezeket az épületeket a csalók rövid időn belül értékesítették magánszemélyeknek vagy vállalkozásoknak, majd a vételárat egymás között elosztották.

A rendőrség jelezte: a csalók az ingatlanok és a tulajdonosok adatait olyan emberektől szerezték meg, akik ezeknek a nyilvántartására munkakörükből kifolyólag ráláttak.

A rendőrök eddig 12 férfit és 3 nőt fogtak el és vettek őrizetbe. Közülük egy 42 éves gödöllői és egy 33 éves balatonszárszói férfit, valamint egy 48 éves budapesti nőt a napokban Budapesten fogtak el, őrizetbe vételüket követően kezdeményezték a letartóztatásukat - áll a közleményben. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !