Több mint egymillió forint értékben lopott el szerszámgépeket egy tinédzser Kállón

Több mint egymillió forint értékben lopott el szerszámgépeket Kálló belterületén egy fiatalkorú - közölte a rendőrség

A 16 éves fiatal tudomására jutott, hogy egy Kállón parkoló tehergépkocsiban több nagy értékű szerszámgép található, ezért elhatározta, elviszi azokat. A járművet 2024. január elején meg is találta a településen. Nem volt nehéz dolga, ugyanis a tulajdonos nem zárta be az ajtókat, így könnyen bejutott az utastérbe. Kitörte a csomagteret elválasztó ablakot, és közel 20 szerszámgépet – csavarbehajtókat, ütvefúrókat, flexeket –, szerszámos ládákat és akkumulátorokat vitt magával 1 300 000 forint értékben. A lopott tárgyakat helyben továbbértékesítette.

A fiú terhére több vagyon elleni bűncselekmény is felróható, többek között felfeszítette a település egyik családi házának udvarán a mobilgarázs ajtaját, majd onnan fűkaszát és szerszámgépeket lopott el 400 000 forint értékben.

A Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és előállították a fiatalt, majd lopás bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amely során beismerő vallomást tett. A hatóság tagjai őt őrizetbe vették, és több vagyon elleni és más bűncselekmények miatt indítványozták letartóztatását. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !