Rátámadtak egy iskolaőrre Alsózsolcán

A Miskolci Járásbíróság elítélt két férfit, akik egy általános iskola udvarán rátámadtak az iskolaőrre a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Alsózsolcán - közölte az MTI-vel  a Miskolci Törvényszék sajtóosztálya.

A tájékoztatás szerint az elsőrendű vádlott erősen ittas állapotban jelent meg az általános iskola udvarán, ahol egy korábbi, gyermeket ért sérelem miatt felelősségre vonta és szidalmazta az iskolaőrt.

Ekkor megjelent a másodrendű vádlott is, akivel folytatták a szitkozódást, így az iskolaőr felszólította őket, hogy hagyják abba és kilátásba helyezve kényszerítő eszköz használatát.

Mint írták, ennek megakadályozására az elsőrendű vádlott - aki mögött a másodrendű vádlott folyamatosan ott állt és bíztatta őt - megpróbálta megütni és megrúgni az iskolaőrt, aki elhajolt a támadások elől.

A sértett végül lefújta gázsprayvel az őt megtámadó vádlottat, aki így abba hagyta a dulakodást.

A közlemény szerint a bíróság a vádlottak bűnösségét közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében állapította meg, melyet a másodrendű vádlott bűnsegédként követett el.

Az elsőrendű vádlottat három év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre, mellékbüntetésül három év közügyektől eltiltásra, a másodrendű vádlottat egy év börtön fokozatú szabadságvesztésre és egy év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság, emellett elrendelte korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását is.

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte a másodrendű terhelt részbeni beismerő vallomását, mindkét vádlott esetében családos állapotukat és az időmúlást - közölték.

Ezzel szemben a bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe a vádlottak kedvezőtlen előéletét és az ittas állapotban történő elkövetést. Az ítélet a másodrendű vádlottal szemben jogerőre emelkedett, az elsőrendű vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !