Párkapcsolati probléma és italozás miatt mellkason szúrta élettársát a tiszacsegei asszony

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki a vita hevében egy konyhakéssel mellkason szúrta élettársát.

A vádirat szerint a vádlott és élettársa, a sértett Tiszacsegén éltek. 2022. augusztusától kezdődően féltékenység, illetve egyéb párkapcsolati probléma miatt köztük gyakran voltak viták és veszekedések, élettársi kapcsolatuk folyamatosan romlott.

2022. december 16-án a sértett egyik rokonával az otthonában tartózkodott és italoztak. A vádlott gyerekeivel 18 óra körüli időben érkezett haza és látta, hogy élettársa ittas állapotban van. Miután az alkohol elfogyott, a sértett elment otthonról, hogy szeszes italt vásároljon. A férfi 20 óra körüli időben érkezett haza egy nagy üveg itallal, ami miatt a vádlott kérdőre vonta, miközben a konyhában mosogatott.

Ekkor köztük újra veszekedés támadt, a sértett kiment a konyhából a folyosóra, ekkor a feldühödött vádlott a mosogató mellől felvett egy nagy konyakést és a sértett után ment, akinek először a bal felkarját vágta meg, majd egy gyors mozdulattal őt mellkason szúrta. A sértett erősen vérzett, ezért az asszony mentőt hívott hozzá.

A sértett mellkasát ért szúrás 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérülés volt.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a szabadlábon védekező vádlott ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a vádlottat börtönbüntetésre ítélje, mellékbüntetésül tiltsa el a közügyek gyakorlásától, továbbá az elkövetés eszközéül használt konyhakést kobozza el.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !