Mindig kidobjuk, pedig nagy kincs lenne a konyhában

Akár egy lélekmelengető pitét készítünk belőle, akár hús mellé pürésítjük, az almát szinte mindig meg szoktuk hámozni. Nem feltétlenül kell viszont, hogy az almahéj a szemétben landoljon.

A vince.hu tippje, hogy készítsünk alma-alaplevet a maradványokból, így varázsolva belőlük ízletes szószt a kidobás helyett. Ehhez a héjakon kívül csak vízre lesz szükségünk: 1 kiló feldolgozott almához 1 literrel számoljunk. Az almahéjat egy lábasban öntsük fel vízzel és lefedetlenül főzzük egészen addig, amíg a folyadéknak körülbelül csak a negyede marad meg.

Ha előre tudjuk, hogy egymás után több napon is almával fogunk dolgozni, az első napon hagyjuk hígabbra az alaplevet. Nyugodtan adjuk majd hozzá a későbbiekben termelődő almahéjat is és sűrítsük vele tovább. Ezzel a módszerrel erőteljesebb ízű lesz a végeredmény. A kész alaplevet tároljuk hűtőben: nagyon jól jön majd például sütemények vagy sült húsok készítésénél.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !