Medgyesi Péter: Gyurcsány Ferenc trójai faló, Orbán Viktor vérbeli politikus

„Nem akarom Orbán Viktort példaként állítani, de amikor 2002-ben elvesztette a választásokat velem szemben, képes volt visszavonulni és összerakni azt a stratégiát, aminek az eredményeként 2010-től kormányon tud maradni. Ebben biztos benne volt az is, hogy levonta az elvesztett választás tanulságait. Valami ilyesmit várnék a mai baloldaltól is, de ennek még a nyomát sem látom” - mondta el a Blikknek adott interjújában Medgyessy Péter, vette észre a Népszava.

Medgyessy Péter mesélt arról is, hogy Gyurcsány Ferencnek az őszödi beszéd után szólt, hogy le kellene mondania. "A mai napig azt gondolom, ha akkor ő erős és lemond, ugyan lehetséges, hogy a választást elvesztette volna a baloldal, de a második ciklusban könnyen vissza tudott volna jönni és lenne egy politikai váltógazdaság, amire nagy szüksége van az országnak" - fűzte hozzá. 

Faggatták a viszonyukról ezen túl is, mégpedig arról, hogy újra hajlandó lenne-e tanácsadónak maga mellé venni Gyurcsány Ferencet. Egy korábbi interjúban Medgyessy Péter erre visszakérdezett, hogy a trójaiakat kellene kérdezni, beengednék-e újra a trójai falovat a várukba, most pedig megerősítette, hogy újra ugyanezt válaszolná. 

Úgy vélte, vérbeli politikussal, mint Orbán Viktor, olyan módon kell tudni versenyezni, ami az ő szabályai szerint működik. Azt nem lehet, hogy elkezdenek vitatkozni, de nincs mögötte semmiféle politikai erő, társadalmi támogatottság - magyarázta.

Orbán Viktorral korrekt viszonyban vannak, amikor beszélnek. "Nekem, személy szerint, bár lehet, hogy hiúság, de nagyon jólesett, hogy amikor a nyolcvanadik születésnapom volt, írt nekem egy nagyon szép levelet és küldött egy láda bort. Ha nagy ritkán sor kerül arra, hogy beszélgessünk egymással, mindig nagy érdeklődéssel hallgatom, amit ő akkor nekem elmond, és mindig megmondom tisztességesen a véleményemet neki" – jegyezte meg.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !