Lopásnak indult, rablás lett belőle

 

Lezárták a nyomozók annak a kecskeméti férfinak az ügyét, aki egy biztonsági őrt bántalmazott, hogy el tudjon menekülni a zsákmányával. A terve meghiúsult és a kapitányságon kötött ki bűnügyi őrizetben.

Lopásról érkezett bejelentés a Kecskeméti Rendőrkapitányságra 2023. augusztus 30-án. Egy biztonsági őr kért segítséget, aki elmondta, hogy szemtanúja volt, amint egy ember biciklivel az egyik kerékpártárolóhoz gurult, ám ahelyett, hogy letámasztotta volna kétkerekűjét az erre kijelölt helyre, egy hirdetőtábla mögé rejtette. Ezután szemügyre vette a tarolóban hagyott kerékpárokat, majd elemelte azt, amelyik nem volt lezárva és a sajátjánál jóval értékesebbnek tűnt. A biztonsági őr a tolvaj nyomába eredt, és amikor sikerült utolérnie belekapaszkodott a bicikli nyergébe, hogy visszatartsa. Az elkövető ettől bedühödött és megütötte az őt feltartóztató férfit. Ám ez nem volt elég célravezető, így sem tudott meglépni, végül pedig kénytelen volt felhagyni a meneküléssel és megvárni a rendőröket, akiket idő közben értesített a sértett.

Az 50 éves férfit előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki rablás miatt. Ezután őrizetbe vették és a letartóztatását is kezdeményezték. A napokban befejezték a nyomozást és az iratokat megküldték az ügyészségnek vádemelési javaslattal.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !