Letartóztatásban az orvost felpofozó fiatal várpalotai nő

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 24 éves várpalotai nőnek, akivel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított a várpalotai kórház pszichiátriai szakrendelésén gépjárművezetői engedélyhez szükséges alkalmassági vizsgálat miatt jelent meg. A rendelés során az alkalmassági vizsgálat alapján az orvos közölte a gyanúsítottal, hogy nem nyilvánítja alkalmasnak, átadta az erről szóló iratot, majd döntése szakmai indokairól is tájékoztatta őt. Erre a gyanúsított a sértett által átadott iratot összegyűrte, ledobta a földre, majd odalépett a sértetthez és arcon ütötte, ezután kiszaladt a rendelőből.

A gyanúsított letartóztatását a bíróság a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak, tekintettel arra, hogy a gyanúsított korábban büntetve volt, előző büntetése, és a vele szemben folyamatban lévő büntetőeljárás nem tartotta vissza a bűnismétléstől, ezért megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülve újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt hajt végre.

A végzést az ügyész tudomásul vette, azonban a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be, melyre tekintettel a végzés nem vált véglegessé, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a gyanúsított a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !