Kunhalmi Ágnes: a tét nagy, a Fidesz nem veheti vissza Budapestet

A Fidesz legyőzhető, ehhez a "demokratikus ellenzéki pártoknak" közösen kell indulniuk az idei európai parlamenti (EP-) és az önkormányzati választáson - jelentették ki az MSZP társelnökei hétfőn videóüzenetben.

Kunhalmi Ágnes az MSZP Facebook-oldalára feltöltött videóban emlékeztetett arra, hogy idén egy napon lesznek az EP- és az önkormányzati választások. "Nem véletlenül rendezte így Orbán, mindkét választáson nagyon meg akarja verni az ellenzéket" - fogalmazott.

A társelnök szerint a tét nagy, a Fidesz nem nyerhet az önkormányzatokban, nem veheti vissza Budapestet sem.

Közölte, az MSZP arra figyelmezteti a pártokat, hogy ha csak egyikük is kimarad a közös listából Budapesten, azonnal közgyűlési többsége lesz a Fidesznek, amivel lényegében a kormánypárt "visszavette" a fővárost.

Elmondta, az EP-választáson azért ajánlanak közös listát a demokratikus ellenzék pártjainak, mert "nem üzenhetjük azt Európának, hogy Orbán megverhetetlen".

Komjáthi Imre társelnök azt mondta, ezen a választáson a Fidesz legyőzhető, de csak akkor, ha az ellenzéki pártok együttműködnek.

Elég a sumákolásból, az ellenzéki pártok veszekedéséből, a taktikázásból. Nem a pártelitek, hanem a választók érdeke, az ország jövője a fontos - jelentette ki.

Közölte, az MSZP kampányt indít, a következő két hónapban össze akarja gyűjteni minimum százezer olyan ember aláírását, aki a szocialista párttal közösen áll ki az együtt indulásért, a Fidesz legyőzéséért. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !