Kábítószerekkel kereskedő bűnbandára csapott le a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) tavaly decemberben csapott le egy holland alapanyagokból hazánkban előállított kábítószerekkel kereskedő bűnbandára. Alig több mint egy hónap elteltével újabb hat gyanúsítottal bővült a kör, összesen már kilencen vannak letartóztatásban.

A KR NNI Műveleti Szolgálat Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály Bűnszervezetek Elleni Osztálya egy éve indított nyomozást ifj. P. Zoltán és társai ellen, miután olyan információk birtokába jutott, hogy a társaság külföldről kábítószer-alapanyagokat csempész be hazánkba, majd azokat felütve dílereknek tovább értékesíti a drogot. A nyomozók azonosították a hálózat tagjait, akiket december 19-én elfogtak és eljárást indítottak ellenük.

Az NNI szervezett bűnözés elleni nyomozói tovább folytatva a felderítést, azonosították a bűnbandával kapcsolatban álló további személyeket is. Öt férfit és egy nőt fogtak el 2024. január 24-én hajnalban, majd mindegyiküket gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer-kereskedelem miatt. A nagyszabású akcióban – melyben összesen 59 rendőr vett részt – az NNI több osztályának nyomozóin kívül, a KR bevetési egysége és rendészeti állománya, valamint a Pest vármegyei MEKTO munkatársai Budapesten, Dunavarsányban és Székesfehérváron tartottak kutatásokat. A hét helyszínen többfajta drogot – köztük marihuánát, kokaint, hasisgyantát és 1100 db ecstasytablettát –, valamint a kábítószerek előállításához és porciózásához használatos, droggal szennyezett eszközöket – mérlegeket, vákuumos nejlontasakokat, mérőedényeket – foglaltak le. A vagyonvisszaszerzési eljárás keretében lefoglaltak még készpénzt és két nagy értékű gépjárművet is.

A most elfogott hat ember a gyanú szerint részt vett a P. Zoltán és társai által Hollandiából Magyarországra behozott jelentős mennyiségű kábítószer feldolgozásában és továbbértékesítésében.

Az NNI Bűnszervezetek Elleni Osztályának nyomozói a gyanúsítottak közül egy 37, egy 34 és egy 25 éves férfit bűnügyi őrizetbe vettek, és kezdeményezték letartóztatásukat, amit a bíróság el is rendelt. Az ügyben a gyanúsítottak száma már összesen tizennégy, akik közül kilencen letartóztatásban vannak.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !