Jogerős ítéletet hozott a bíróság annak a nőnek az ügyében, aki tudtán kívül bűncselekményből származó pénzt mosott tisztára

A Keszthelyi Járásbíróságelőkészítő ülésén jogerős ítéletet hozott annak a nőnek az ügyében, aki tudtán kívül bűncselekményből származó pénzt mosott tisztára. 

A vádlott 2022 őszén interneten keresztül végezhető munkát keresett. Jelentkezett az egyik hirdetésre, majd egy – az eljárás során ismeretlenül maradt – személlyel Messengeren keresztül munkaviszonyt létesített, írásbeli szerződést azonban a későbbiek során nem kötöttek. A nő feladata az volt, hogy a bankszámlájára devizában érkezett összegekből kriptovalutát vásároljon, amelyet egy megadott IP-címre kellett továbbítania. A megegyezés szerint utalásonként meghatározott összegű díjazásban részesül.  

A nő a 2022. november 22. és december 29. között a bankszámlájára érkező deviza pénzösszegek – jellemzően 50-500 euró – eredetéről nem bizonyosodott meg, pedig azok büntetendő cselekményből származtak. A vádlott számlájára 10 alkalommal összesen 3.440 euró (1 376 814 forint) érkezett, amelyből 1 272 468 forintért vásárolt kriptovalutát, s a megállapodásnak megfelelően továbbította.

A Keszthelyi Járásbíróság a történteket elismerő, a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat bűnösnek mondta ki gondatlanságból elkövetett pénzmosás vétségében, ezért 1 év próbára bocsátotta.

Az ítélet jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !