Jobbik: büntessék a vendégmunkásokat előnyben részesítő cégeket

Szankciókat sürgetett hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a Jobbik-Konzervatívok alelnöke, országgyűlési képviselője azon cégek ellen, amelyek a magyar dolgozókkal szemben a vendégmunkásokat részesítik előnyben.

Z. Kárpát Dániel felvetette: büntetőkamat mellett fizettessék vissza az ilyen vállalkozásoknak korábban kiutalt támogatásokat, hiszen nem azért kapták ezeket a pénzeket, hogy külföldieket vegyenek fel.

Példaként azt hozta fel: a támogatás visszaadása mellett sokakat irritáló módon szintén büntetőkamatot kell fizetniük azoknak is, akik a vállalt határidőre nem teljesítik egyes családtámogatások - így a csok vagy a babaváró - feltételeit.

Az állam legyen legalább ennyire szigorú azokkal a multicégekkel szemben, amelyek a magyar családok, a magyar adófizetők pénzéből kaptak vissza nem térítendő támogatásokat, több százmilliárd forint értékben összesen, majd ezeket nem arra használták, hogy magyarok munkahelyeit tartsák meg, fejlesszék, bővítsék - sürgette a Jobbik politikusa.

Azt hangsúlyozta: Magyarországon a magyarok szülőföldön boldogulásának biztosítása kell, hogy az első szempont legyen. Z. Kárpát Dániel elmondta: javaslatát a közeljövőben országgyűlési határozati javaslat formájában terjeszti a törvényhozás elé. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !