Illegális gyorsulási verseny résztvevőire csaptak le a rendőrök Győrben

Két fiatal azt gondolta, jó móka lenne összemérni vezetési tudásukat és autóik teljesítményét, ezért Győrben, a Jedlik Ányos hídon át a Radnóti Miklós utcában szabályellenes gyorsulási versenyt rendeztek.

A járőrök – miután a nagy sebességgel közlekedő gépjárműveket észlelték – a sofőröket az Olimpiai Sportparknál megállították, és mivel tevékenységükkel a személy- és vagyonbiztonságot veszélyeztették, a 22, illetve 24 éves fiatalokat 65-65 ezer forintos pénzbírságra büntették.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024-ben is kiemelt figyelmet fordít a közlekedés résztvevőit veszélyeztető illegális gyorsulási versenyekre.

A közlekedésrendészeti munkatársak folyamatosan elemzik és értékelik a közúti forgalommal kapcsolatos ellenőrzési tapasztalatokat, illetve állampolgári bejelentéseket. A prevenciós felvilágosító kampányok, közlemények mellett a rendőrök a közlekedési jogsértések szankcionálásával lépnek fel a másokat bosszantó, veszélyt jelentő cselekményekkel szemben. A tavalyi évben megkezdett közúti ellenőrzések visszatérő jelleggel folytatódnak 2024-ben is. Az egyenruhások intézkedéseik során a gépkocsivezetőkön túl a járművek jogellenes átalakítását is ellenőrzik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !