Hónapok óta bántalmazta és dolgoztatta ismerősét egy Decsen élő férfi a lakhatásért cserébe

Emberölés bűntett kísérlete miatt volt bűnügyi felügyelet hatálya alatt P. P. decsi lakos, aki a lakhatásért cserébe dolgoztatott és rendszeresen bántalmazott egy 59 éves férfit. A Tolna vármegyei nyomozók kényszermunka és életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vették őrizetbe.

Egy 59 éves, korábban hajlék nélkül élő férfi kért segítséget a napokban Decsen szomszédjától, hogy hívjon neki mentőt, mert nagyon rosszul érezte magát. Az egészségügyi személyzetnek és később a rendőröknek is elmondta, hogy hónapok óta bántalmazza és dolgoztatja őt egy Decsen élő férfi a lakhatásért cserébe.

A sértett részletesen beszámolt az embertelen bánásmódról, melyet az orvosi iratok is megerősítettek. A kórházba szállítását követően ugyanis megállapították, hogy a férfi súlyos, életveszélyes állapotban van. A Tolna vármegyei rendőröknek nem volt ismeretlen P. P., ugyanis 2022-ben emberölés bűntett kísérlete miatt már nyomoztak ellene. Éppen emiatt az ügy miatt volt bűnügyi felügyeletben őrizetbe vételéig.

Az erőszakos múltja miatt jól ismert 34 éves férfit ezúttal kényszermunka bűntett és életveszélyt okozó testi sértés bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe is vették. A bűncselekmények elkövetését nem ismerte el.

A fogdából a tavalyelőtti – emberölés bűntett kísérlete miatt már bírósági szakban levő – ügye miatt a tárgyalóterembe vitték, ahol első fokon több év börtönre ítélték. A bíróság azonnal elrendelte P. P. letartóztatását, így a nyomozás folytatását a börtönben várja. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !