Epilepsziás rohama miatt okozott halálos balesetet egy férfi Komárom-Esztergomban

A Komáromi Járásbíróság halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben hozott ítéletet. A bíróság a vádlottat 1 év 8 hónap fogházbüntetésre, valamint 10 év járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

A megállapított tényállás szerint a vádlott személygépkocsiját vezetve epilepszia betegsége miatt eszméletét egy percre elvesztette, és az ekkor mozgó jármű stabilitásvesztését a jobb első ülésen utazó ismerőse akadályozta meg.

Az érvényes vezetői engedéllyel rendelkező, ugyanakkor egészségi állapota miatt a jármű biztonságos vezetésére alkalmatlan, és erről tudomással bíró vádlott személygépkocsijával Tárkány irányából Ászár felé közlekedett. A jármű jobb első ülésén a sértett utazott, aki biztonsági övét szabályszerűen használta. A vádlott görcsrohammal járó állapotba került, eszméletét vesztette, melynek következtében a jármű feletti uralmat elvesztette. A jármű irányítás nélkül áttért a menetiránya szerinti bal oldalra, majd egy árkon keresztül, az úttest bal oldali szélétől 4,8 méterre fékeződött le, baleseti véghelyzetét itt érte el. A baleset következtében a vádlott 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, míg a sértett súlyos sérülésekkel került kórházba, ahol később elhunyt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !